سوالات متداول

رای‌فاند یک سکوی تأمین مالی جمعی آنلاین و دارای مجوز از فرابورس ایران به عاملیت راهکارهای هوشمند رایمون و بستری کاملاً حرفه‌ای برای معرفی طرح‌های نوآورانه جذاب و پرسود به سرمایه‌گذاران است که ضمن کمک به رشد و بازدهی کسب و کارها و توانمندسازی کارآفرینان، از سرمایه‌گذاران نیز محافظت می‌نماید.
به واسطه رای‌فاند کارآفرینان و سرمایه‌گذاران می‌توانند در یک محیط کاملا قانونی به یکدیگر متصل شده و از خدمات یکدیگر استفاده کنند.

کارآفرینان و متقاضیان سرمایه بر اساس مدل تامین مالی جمعی رای‌فاند که مبتنی بر مشارکت است می‌توانند طرح خود را به نمایش گذارند و تأییدیه شرکت فرابورس ایران را دریافت نموده است.
سرمایه گذاری در طرح ها به این صورت است که افراد از میان طرح‌های منتشر شده در سکوی رای‌فاند، طرح یا طرح‌های مورد نظر خود را انتخاب و در آنها سرمایه‌گذاری می‌کنند و در ازای آن سهمی از آن طرح را دریافت می‌کنند. همچنین به آن‌ها گواهی شراکت مورد تأیید شرکت فرابورس ایران اعطا می شود.

کاربر می تواند پس از ثبت نام و احراز هویت، دکمه سرمایه‌گذاری را انتخاب و سرمایه گذاری نماید. روش کار به این صورت است که با انتخاب طرح و مطالعه موارد مهم طرح ( از جمله: طرح کسب و کار، بازاریابی، روش درآمدی و…) شما باید قرارداد مربوطه و بیانیه ریسک را با دقت مطالعه و تایید نمایید. رای‌فاند این امکان را به کاربر می‌دهد که اسناد را به صورت الکترونیکی امضا نموده و سپس مبلغ مورد نظر خود را برای سرمایه‌گذاری را معین نماید و با اتصال به درگاه بانک جهت واریز وجوه به حساب طرح مورد نظر اقدام نمایید.

مستنداتی که در رابطه با هر طرح تهیه و تکمیل و آماده می شود عبارتند از :
  • گزارش ارزیابی طرح کسب و کار به انضمام فایل معرفی محصول و فایل برنامه بازاریابی و فروش
  • اظهار نظر نهاد مالی در مورد طرح کسب و کار
  • اظهارنظر ناظر فنی / مالی در مورد طرح کسب و کار
  • اخذ نماد طرح از شرکت فرابورس ایران
  • گزارش های پیشرفت طرح
  • فایل بیلان نهایی طرح
  • اظهار نظر ناظرفنی / مالی در مورد بیلان نهایی طرح

باتوجه به مفاد دستورالعمل در حال حاضر فقط اشخاص حقوقی می‌توانند به عنوان متقاضی سرمایه، از روش تامین مالی جمعی استفاده نمایند. همچنین هر طرح برای نمایش در رای‌فاند باید الزامات دستورالعمل تامین مالی جمعی شرکت فرابورس ایران را داشته باشد.

طرح هایی که برای رای‌فاند ارسال می گردند در دو مرحله از نظر حقوقی، فنی و مالی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و درصورتی که طرح موفق به عبور از این دو مرحله گردد، جهت تایید نهاد مالی معرفی و به منظور اخذ نماد طرح به شرکت فرابورس ارسال می شود. در مرحله بعدی برای دریافت ضمانت‌نامه به صندوق‌های پژوهش و فناوری یا بانک‌ها معرفی می‌گردد.

کارمزد، معادل نیم درصد میزان سرمایه مورد نیاز است. همچنین کارمزد خدمات تامین مالی جمعی در سکوی رای‌فاند، معادل ۴ درصد میزان سرمایه مورد نیاز متقاضی می‌باشد که درصورت موفقیت طرح به رای‌فاند پرداخت می‌گردد. این مبلغ در صورت عدم موفقیت طرح در سکوی رای‌فاند نیم درصد است.

ما اکیداً توصیه می کنیم قبل از سرمایه گذاری در طرح ها، با مشاورین رای‌فاند مشورت نمایید و شما همچنین می توانید درصورت تمایل مستقیماً سوالات خود را از صاحبان طرح‌ها نیز بپرسید.

از آنجا که رای‌فاند یک سکوی تامین مالی جمعی آنلاین زیر نظر شرکت فرابورس است طبق آیین نامه حداکثر مقدار قابل تأمین از طریق هر تأمین کننده شخص حقیقی، حداکثر به میزان ۵ درصد از کل مبلغ هر طرح است. در همین رابطه حداکثر مقدار قابل تأمین از طریق هر تأمین کننده شخص حقوقی حداکثر به میزان ۲۰ درصد از کل مبلغ هر طرح است.

حداقل میزان سرمایه گذاری برای هر طرح در سکوی رای‌فاند مبلغ ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل پانصد هزار تومان می‌باشد.

رای‌فاند، یک سکوی تامین مالی جمعی مجاز است که به معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری جذاب با بازدهی مطلوب می‌پردازد. این سکو برای ارزیابی طرح‌های سرمایه‌گذاری از استاندارد‌های خود را داراست و برای همه طرح ها وثیقه و تضامین معتبری را از متقاضی دریافت می‌نماید؛ اما طرح‌ها دارای ریسک هستند و تصمیم‌گیری نهایی در خصوص سرمایه‌گذاری در طرح‌ها با سرمایه‌گذار است. لطفاً قبل از سرمایه گذاری بیانیه ریسک را در اینجا بخوانید.

بر اساس آیین‌نامه های شرکت فرابورس ایران، سکوی تأمین مالی جمعی باید حساب امانی را برای جمع آوری وجوه به فرابورس معرفی نماید. تمامی وجوه جمع آوری شده در دوره تکمیل سرمایه در این حساب نگه‌داری می‌شود. این حساب از نوع قرض الحسنه بوده و در این مدت به وجوه واریز شده به این حساب هیچگونه سودی تعلق نمی‌گیرد.

در این صورت تمامی وجوه بدون کسر هیچگونه هزینه ای ظرف دو روز کاری به سرمایه‌گذاران عودت داده خواهد شد.

فعلا طبق ضوابط و مقررات شرکت فرابورس ایران این امکان وجود ندارد.

در سکوی رای‌فاند تدابیر چندلایه ای برای این موضوع در نظر گرفته شده است:
در نخستین گام کارشناسان و تیم ارزیابی رای‌فاند با دقت فراوان طرح‌ها را ارزیابی می‌کنند و طرح‌هایی که ریسک بالا و یا خطرات دیگر داشته باشند، مجوز نمایش را نخواهند گرفت.
در گام بعدی تضامین معتبر و متنوعی از متقاضیان بابت سرمایه ای که در اختیار او قرارداده می شود، گرفته می شود و این تضامین در صفحه مربوط به طرح برای سرمایه گذاران قابل مشاهده خواهد بود.
در گام سوم رای‌فاند و ناظر فنی / مالی با نظارت مستمر بر سرمایه‌پذیر، بر اجرای دقیق طرح نظارت می‌کند و در مرحله نهایی پس از دریافت اصل و سود مورد توافق از متقاضی، وجوه را به حساب سرمایه‌گذاران واریز می نماید.

اگر بنا بر هر دلیلی و پس از تایید ناظر فنی / مالی طرحی ناموفق تشخیص داده شود، مطابق با مفاد قراردادهای منعقد شده بلافاصله رای‌فاند اقدام به وصول تضامین طرح خواهد نمود و پس از وصول مطالبات در حداقل زمان وجوه سرمایه‌گذاران عودت داده خواهد شد.

بله، اگر طرحی ضمانت نامه از بانک یا صندوق های پژوهش و فناوری داشته باشد یعنی هیچگونه ریسکی در وصول مبلغ تضمین شده وجود ندارد. تفاوت طرح ها در این مورد در ارائه ضمانت نامه برای اصل مبلغ و یا اصل و سود طرح می باشد. در برخی از طرح ها برای تضمین، چک یا سفته ارائه می شود که در این موارد ریسک وصول مبالغ درصورت شکست طرح بالاتر است.

برای استفاده از خدمات تامین مالی جمعی (در نقش سرمایه‌گذار یا سرمایه‌پذیر) ابتدا باید در سکوی رای‌فاند عضو شد. بلافاصله پس از عضویت، هویت افراد از طریق اتصال به سامانه سجام متعلق به سپرده گذاری مرکزی تایید می‌شود و کاربران می توانند از این پس به راحتی از خدمات رای‌فاند استفاده نمایند.

رای‌فاند یک سکوی تامین مالی جمعی دارای مجوز از شرکت فرابورس ایران است که قبل از انتشار هر یک از طرح ها بر روی سکو، پس از اخذ نماد طرح از شرکت فرابورس ایران، در صفحه مربوط به تامین مالی جمعی فرابورس اطلاعات طرح منتشر می‌گردد و قبل از واریز مبلغ مشارکت پیامک پیش‌گواهی از فرابورس جهت استعلام اصالت سرمایه‌گذاری صادر می‌شود؛ و پس از جمع آوری وجوه نیز گواهی شراکت هر طرح را از فرابورس دریافت و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.